Tobias Erlandsson

– Snickare på Lagans Byggnads AB

Tobias Erlandsson

Samtalet med Tobias mynnar ut i en intressant diskussion som innefattar både snickaryrket, hundraser och kollegor. Just nu är han ute på ett projekt i Jämjö där Jändelskolan håller på att ta form till en F-9 skola samt ett kunskapscentrum.

Sedan 2015 jobbar Tobias hos oss som snickare på entreprenadsidan i Karlskrona. Tidigare jobbade han på ett annat byggföretag, men när han och några andra kollegor fick höra att Lagans Byggnads skulle öppna ett kontor i Karlskrona så var de snabba med att fråga om det anställdes folk. Och det gjorde det såklart.

Har det alltid varit självklart för dig att jobba som snickare?
– Att jag skulle bli just snickare var inte självklart, men jag är glad att det blev som det blev. Jag är väldigt praktiskt lagd, så entreprenad passar mig bäst just för att det finns rutiner och tydliga mål att jobba mot.

 

Det bästa med Lagans Byggnads är kollegorna. Här kan man både ventilera och lyssna.

Tobias bor i Ronneby tillsammans med sin sambo och hunden Lekke, som är döpt efter Leksand IF. På fritiden händer det ibland att han spelar padel, och till hösten och vintern blir det en del jakt. Förutom detta så läggs mycket tid ner på huset som Tobias och sambon just nu håller på att bygga till.

Vad har du för semesterplaner i år?
– För en gångs skull har jag ingenting inplanerat, och det känns riktigt skönt. Bara ta dagen som den kommer. Man måste njuta och varva  ner ibland.

På frågan om det finns några särskilda projekt som har satt sina spår svarar han att Nättraby förskola är extra speciellt då det var hans första projekt på Lagans Byggnads. Även Ishallen ”Soft Center Arena” i Kallinge där han var lagbas för första gången. Att det främst är entreprenad som Tobias föredrar märks väldigt väl genom att han vill ha uppsatta mål att gå efter. Just nu är han ute på ett projekt i Jämjö där Jändelskolan håller på att ta form till en F-9 skola samt ett kunskapscentrum. Det gäller både ombyggnation och nybyggnation som innefattar bl.a. nytt lågstadie, idrottshall, trä-och syslöjd och en ny fritidsgård. Sedan byggstarten i januari 2021 har det hänt mycket och det går i full fart. Projektet förväntas vara färdigställt under 2022. Du kan följa allt från start till slut här.

Hans bästa tips för den som vill bli snickare är att hitta ett jobb som ger variation i vardagen. Man vill kanske inte enbart spika gipsväggar 365 dagar om året.

Vad gör du om du blir riktigt stressad på jobbet?
Då tar jag 5 minuter och bara pratar lite strunt med kollegorna, andas och hämtar ny energi så jag kan prestera mitt bästa igen. 

 

Vissa föredrar att vara på längre byggen, och andra föredrar att vara någon dag här och en annan där. Det är tur att vi är olika.

Sist men inte minst, om du hade fått välja en superkraft, vilken skulle det vara?
Att alltid kunna underhålla folk. Det är ju ändå lite komiskt då jag fått smeknamnet ”argast på Lagans Byggnads” utav mina kollegor, men det är taget med en nypa salt. Det är bara för att jag är ordningsam, och ibland kanske jag ser lite bestämd ut.  

Tack Tobias för att du tog steget över till oss, det är vi mycket tacksamma över!

2-scaled
20220617_064120946_ios-kopiera
1-scaled

Har du frågor?