Simon Karlsson

– Snickare på Lagans Byggnads AB

Simon Karlsson

Lagans Byggnads är stolta över sina medarbetare och jobbar aktivt för att rätt personer ska hamna inom rätt arbetsområde. I ett lite kyligt Ljungby Arena möter vi upp Simon som jobbar som snickare hos oss. Med gipsskivor i högsta hugg märker man att han hamnat rätt.

Simon tog sitt pick och pack och flyttade in till stan från landet. Även om det kanske är en mellanlandning så trivs han för tillfället bra. Just nu är han i Ljungby Arena och arbetar med kommunavtalet. Där ska det nu bli omklädningsrum till damlaget något som är väldigt efterlängtat utav många som nyttjar arenan.

Jag gillar att min tjänst gör att jag får jobba både fysiskt och psykiskt.

 

På fritiden är det bilar, maskiner och mc som tar upp mycket utav Simons tid. Simon har även två hundar som han jagar med så fort tillfälle ges.

Vad är det bästa med ditt jobb hos oss?
– Jag har väldigt bra kollegor det är en familjär känsla på jobbet. Sen har jag en väldigt fri tjänst som gör att jag får jobba både med kroppen och huvudet.

Innan Simon började på Lagans Byggnads gick han bygg-och anläggningsprogrammet på Sunnerbogymnasiet i Ljungby. All praktik slutade upp i en anställning, och efter att ha varit på både entreprenad och byggservice är han nu heltid på byggservice. Trots att det var ett ännu mindre företag tidigare så känner han att det är en trygg arbetsplats som ger mycket frihet.

Jag får se mycket på jobbet och skapa nya relationer, och det är bra då den sociala biten är viktig. Vi är ett extremt bra gäng där många sitter på mycket kunskap. 

På byggservice är ingen dag den andra lik. Ena dagen kan det vara ett takbyte, den andra dagen en altan som ska byggas och den tredje ett kontor. Dagen börjar däremot alltid med att han studerar arbetet som ska göras och sedan plocka fram grejer, hämta material och till sist utföra det som ska göras. Oftast så jobbar Simon med kortare arbeten, något som han tycker om då variationen blir ännu tydligare då.

På frågan vad han hade gjort på jobbet om han fick fria händer för en dag svarar han:
– Då hade jag fyllt upp bilen med alla nya verktyg och byggt en villa i lantlig stil. Det är drömmen.

Men du Simon, om vi släpper jobbet litegrann. Vad är det konstigaste du har ätit?
– Vegetarisk kräfta var verkligen konstigt att äta. Det var ingen hit att tugga på om man säger så.

 

Snygg jobbat Simon, och tack för att du är en del utav Lagans Byggnads AB! Vi ser fram emot att komma och dricka kaffe i den nybyggda villan framöver. 

Har du frågor?