Oscar Eriksson

– Arbetsledare på Lagans Byggnads AB

Oscar Eriksson

Det är en glad kille som vi möter upp i Markaryd en kylig, men solig dag i mars. Oscar, som jobbat hos oss sedan efter gymnasiet är en väldigt varm person med huvudet på skaft. Trots hans unga ålder har han många järn i elden, men vad är egentligen hans dolda talang?

Tannåkers socken i Ljungby kommun är naturskönt belägen utmed sjön Bolmens östra strand. Trakten är attraktiv för dem som söker en åretruntbostad eller fritidshus. Området runt sjön Bolmen är av riksintresse för friluftsliv och Bolmen är också en fantastisk sjö för båtliv och fiske. Det finns flera attraktiva platser i socknen med ek- och bokskogar, öppet jordbrukslandskap och ett stort antal fornlämningar. Så beskrivs byn där Oscar är uppvuxen, och visst låter det idylliskt?

Jobbkarriären började 2018 när Oscar tagit studenten från Teknikprogrammet och började jobba hos oss ett par timmar i veckan. Det kunde vara att t.ex. måla containrar, och det ena ledde till det andra när han fick frågan om att jobba kvar. När han fullgjort sina timmar som vuxenlärling fick han sitt yrkesbevis. Idag går han över till att bli arbetsledare – något som både Oscar och vi tycker ska bli väldigt spännande.

Jag skulle säga att jag är en väldigt driven person och gillar att lära mig nya saker.

Oscar har fått möjligheten av företaget att börja studera till byggproduktionsledare på Jönköpings universitet, något som är fantastiskt enligt honom själv. Han har sedan ett tag tillbaka tänkt tanken, och planen har från början varit att studera vidare.

– Det bästa med Lagans Byggnads är definitivt kollegorna. Det är en seriös firma där man känner sig trygg.

Att gå från hantverkare till arbetsledare innebär ju att jag får mer ansvar, och det är väldigt kul att få testa på bägge delarna.

På fritiden skulle man kunna tro att Oscar tar det lugnt som många andra i hans unga ålder, men icke. Som om det inte vore nog så går tiden åt till att bl.a. spela padel, umgås med vänner och familj och schakta matjord. Ja – du läste rätt. På fritiden kör han även traktorgrävare och gör lite småjobb på hemmaplan. Imponerande tycker vi!

Just nu är Oscar på projektet Nibes marknadscenter i Markaryd – något som verkar passa honom bra då det både innefattar om- och tillbyggnation.

Att gå över till en ny tjänst som arbetsledare är ju såklart lite pirrigt, men kul. Det innebär ju mer ansvar för min del, men jag ser verkligen fram emot det.

På frågan om hans dolda talang så verkar den förbli dold, åtminstone ett tag till. Men om han får välja ett utav sina drömresemål då?
– Då måste jag nog svara New York. Det hade varit riktigt häftigt att besöka en skyskrapa där.

Vi tackar Oscar för att han är en del utav Lagans Byggnads, och önskar honom stort lycka till i nya rollen!

Har du frågor?