Katarina ”Cattis” Larsson

Lön- och personalkoordinator

Katarina Larsson

Är det någon man ska fråga om man vill ha ett rakt och ärligt svar så är det vår Katarina. Kontoret i Lagan fylls upp av skratt, och man känner verkligen av det genuina välkomnandet så fort man kliver innanför dörrarna. Men vem är det som döljer sig bakom skärmarna, alla papper och pärmar?

I rollen som lön-och personalkoordinator har Katarina hand om allt ifrån personalfrågor till löner, samt andra ekonomifrågor. Anställningsavtal och ID06 ska fixas, och det blir även en del IT-frågor som berör det interna. Hon är lite spindeln i nätet helt enkelt, och även fast grunden i hennes tjänst alltid är densamma så skiljer sig dagarna åt ändå.

”Det allra bästa är atmosfären och sammanhållningen. Vi skrattar mycket tillsammans och pratar öppet.”

Sedan 2018 har hon varit en del utav Lagans Byggnads, men även på tidigare arbetsplatser har hon haft en roll inom ekonomi och personal. När vi kommer in på tidigare arbeten visar det sig att hennes första jobb var på HP-Tronic i Ljungby där hon lödde kretskort till bland annat Wascator tvättmaskiner. Hon har även haft en karriär inom kablagemontering, och vem vet, kanske är det därifrån hennes extra skärpta fokus kommer?

När du inte är på kontoret hos oss, vad händer i ditt liv då?
– Det blir en hel del utflykter med motorcykeln, beroende på säsong såklart. Jag har fyra vuxna barn, och två av dem kör egen mc. Så fritiden och barnen tar ju såklart mycket tid, och inte minst nu när ena dottern ska gifta sig.

Man får verkligen intrycket av en cool och målmedveten kvinna i Katarinas närhet, och det tänds en extra gnista när motorcyklar kommer upp på agendan.

Har ni några planer för sommaren?
– Planen är att ta motorcyklarna ner till norra Italien. Det blir en roadtrip som kommer ta ett par veckor. Just nu håller vi på att planera, så vi har en preliminär rutt som i detta nu är uppe i 52 timmars resetid.

Inte nog med att vi får ha Katarina hos oss, utan även hennes nära vän sedan 10 år tillbaka som hon headhuntade hit. Viktoria sitter som ekonomiassistent/administration, men henne får ni läsa mer om i en egen intervju framöver.
– Det lyfter hela min arbetsmiljö, säger Katarina med ett leende. Deras relation märks av väl, och visst är det härligt när man fungerar både privat och i jobbmiljö.

Det kanske låter klyschigt, men jag tycker väldigt mycket om mitt jobb. Man märker skillnad på ett mindre företag, att folk bryr sig. Har man en dålig dag så lyfter kollegorna upp en, och man frågar hur man mår.

Nu du Cattis ska du få en fråga att klura på! Utanför kontoret står en elefant. Du får inte sälja den, men vad gör du?
– Nej! Elefanter är jag livrädd för och hyser stor respekt för! Förmodligen så hade jag fått panik, om inte elefanten hade varit rosa och jag hade kunnat övertala mig om att det var en fantasi. Men ja, antingen så hade Bosse på lagret fått ha den som husdjur där ute, eller så hade jag nog mutat någon till att ta hand om den.

 

Stort tack Katarina för att du lyfter kontoret i Lagan, och lycka till med både bröllopsplanering och roadtrips!

Har du frågor?