Emil Ekroth

– Arbetsledare på Lagans Byggnads AB

Emil Ekroth

Emil är ett utav våra senaste tillskott till teamet i Karlskrona, och där har han tjänsten som arbetsledare för byggserviceavdelningen. En dag kan se väldigt olika ut, men är det någon som har huvudet på skaft och humöret på topp så är det vår Emil.

I ett litet hus utanför Karlskrona bor Emil, som han på senare tid har gjort en omfattande renovering på. När man möter honom innanför dörrarna på Gullbernavägen så får man genast en känsla av en genuin person som gärna tar sig an kluriga utmaningar.

Hur kommer det sig att du började hos oss?
– Efter gymnasiet började jag arbeta på en annan byggfirma och blev kvar där. Men när jag förra året fick förfrågan av en kollega som gått över till Lagans Byggnads så tackade jag ja, och här är jag nu.

Som arbetsledare har man många bollar i luften, och en dag är inte den andra lik. Just nu håller vi bl.a. på och renoverar 3 lägenheter som har varit förskola åt Karlskronahem.

Jag börjar nästan alltid dagen med kaffe på jobbet. Man instruerar byggservicegänget om nya jobb och var de ska vara och jobba. Jag räknar även på jobb, är ute och tittar på jobb och träffar kunder där man bollar idéer.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Oj, det är väldigt mycket som är bra. Men jag tycker det är roligt med hela upplägget från att jag träffar kunden till när planeringen av ett projekt blir till verklighet.

Finns det något projekt du minns extra väl från din tid på Lagans Byggnads?
– När vi byggde ett Attefallshus där jag fick göra ritningarna till, det var kul. Kunden hade önskemål, och jag ritade upp efter det samt gav egna förslag som kunden sedan byggde efter.

När Emil inte jobbar eller renoverar hus så blir det, beroende på säsong, antingen båten eller snöskotern som är i fokus. Om somrarna är det en självklarhet att ställa upp i det årliga Poker Run i Karlskrona skärgård. Det är ett evenemang som i stort sett går ut på att ett gäng båtar åker en förutbestämd rutt med ”cardstop”. Vid varje stopp får man ett förseglat kuvert med ett spelkort. Efter målgång summeras korten efter traditionella pokerregler och de fem bästa går vidare till pokerbordet. Den kyligare delen av året spenderar han däremot mycket tid med snöskotern i Åre tillsammans med vänner som bor i den delen.

Jag har bra och hjälpsamma kollegor. Här finns det mycket kompetens och inga stängda dörrar.

Vad är svårigheten med att vara arbetsledare?
– Det är nog att få allt att klaffa från när ett projekt tar slut till när ett annat tar vid.

Har du något bra tips på att varva ner om du blir stressad på jobbet?
– Nej det har jag nog egentligen inte, men om någon har ett bra tips så tar jag gärna emot, haha. Jag andas bara och tar mig igenom det.

Har du fått något bra råd som du själv vill föra vidare?
– ”Det löser sig”.

Ja visst gör det det! Nu ser Emil fram mot semestern där någon resa till Öland och uppåt i landet väntar. Och såklart Poker Run i början på augusti. Är du i krokarna så kanske du får en glimt av honom.

Tack Emil för att du är en del av Lagans Byggnads. Din energi smittar verkligen av sig, och vi är mer än nöjda över att ha dig hos oss!

Har du frågor?