Patrik Roman

– Snickare på Lagans Byggnads AB

Patrik Roman

Vi är en månad in i det nya året och projekten för byggservicegängen rullar in. För Patrik varierar jobben stort, och det ser han som en stor fördel. Men om han själv får välja ut det allra roligaste uppdraget, vilket är det då?

I huset från 1927 bor Patrik, eller Roman som han mestadels kallas för, med sin sambo. Med två utflugna barn på 23 och 27 år har renoveringarna i hemmet pågått till och från under många år. Ett utav de senaste projekten som bestod utav en utelounge samt ett utekök gjorde han tillsammans med sin son.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Golf är ett stort intresse under våren, sommaren och tidig höst. Jag är med i ett golfgäng där vi träffas och spelar under säsong, och sen avslutar vi med en weekend på något trevligt ställe där vi spelar och äter gott. Jag är även bårbärare åt IFK Värnamo.

Det är viktigt att ha sin fritid.

Just nu är Patrik ute vid Kärda skola där en tillbyggnad håller på att ske i form utan en ny entré och omklädningsrum.

En jobbdag för Patrik kan se väldigt varierande ut. Det kan handla om allt ifrån ett till flera jobb att åka på under en dag, både mindre och större projekt. Att vara på ett och samma ställe och göra exakt samma saker en allt för lång period är dock ingenting för Patrik som hellre vill ha det lite för stressigt och intensivt.

 Jag tycker det är jättekul med variation, så att gå på en stor entreprenad är inte riktigt min grej. Det är tur att vi är olika.

Patrik har inte bara bygg-och anläggningsprogrammet i bagaget, utan han är även utbildad ordningsvakt som han extrajobbat som på helger. Här har vi någon som inte gillar att ligga på latsidan!

Hur kommer det sig att du började här?
– Det var via en vän som tipsade mig om tjänsten. Han sa att jag skulle åka upp till områdeschefen och presentera mig, så det var precis vad jag gjorde och fick jobbet. Jag har varit här sedan TN förvärvades 2016, närmare sagt i april samma år.

Om du fick fria händer och åka på vilket jobb du ville, vad skulle du välja då?
– Antingen montera kök eller undertak, det tycker jag är kul. Det är kul för man ser att det händer något, och det går fort.

Skulle du hellre åka på en solsemester eller en äventyrssemester? Och om du hade behövt vara med i ett tv-program, vilket skulle det vara då?
– Strand, bad och pooler är grejer för mig, så det blir helt klart en solsemester. Angående tv-program så är det nog ingenting för mig, men om jag hade varit tvungen att välja så hade det väl fått bli Farmen.

Har du något bra tips till någon som vill bli snickare?
– Ta vara på lärlingstiden och försök få så bred kunskap som du kan.

Tack Patrik för att du är en del utav Lagans Byggnads. Kämpa på och kör ditt race, det är du bäst på!

Har du frågor?