Mikael Lojander

– Platschef på Lagans Byggnads AB

Mikael Lojander

Det är en leende Mikael som glider in på sin Harley-Davidson vid kontoret i Värnamo. Med Mikael kan man ha djupa diskussioner, likväl som lättsamma snack. Men hur kan en arbetsdag se ut för honom? Och hur kom det sig att han började på Lagans Byggnads?

Mikael var 17 när han flyttade från Finland till Sverige med sina föräldrar. Nu bor han här med sin sambo och barn som de har på varsina håll. När han inte jobbar som platschef hos oss blir det en hel del mc-körning och golfspelande för att hålla i gång, och är vädret på topp och andan faller på så sitter det inte fel med en kall pilsner och lite grill.

”Skulle jag beskriva mig själv så skulle jag säga att jag är en helt vanlig person som gillar fart och fläkt”

0n4a7065

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?
– Väldigt varierande. Allt ifrån att köra hjullastare till att ta in offerter från olika UE och sitta i byggmöten. Det innebär mycket problemlösning i min roll, så prioriteringen är att se till att allt går enligt planerna. Just nu är vi och jobbar med stambyte på ca 50 lägenheter i Värnamo.

Att Mikael hamnade hos oss på Lagans Byggnads är egentligen rätt slumpartat. Han tröttnade på alla urval och extra registreringar man skulle göra efter många inskickade cv:n, så han plockade helt enkelt upp telefonen och ringde runt till olika företag både i Växjö och Värnamo. På listan han hade stod Lagans Byggnads med, och när vår områdeschef Thomas svarade i andra änden så gick det inte lång tid innan Mikael fick en anställning hos oss i maj 2021.

Mikael har en bred arbetslivserfarenhet som bland annat innefattar arbetsledare på industri, resemontör och platschef. Med den erfarenheten känner han sig trygg i sin roll, och det gör vi också!

”De som jag jobbar nära lyssnar på mig, och jag lyssnar på dem”

Vad är det som driver dig i ditt yrke?
– Att få folk att jobba mot samma mål. Jag gillar att vara ute och få variation i min vardag, och allting handlar ju i slutändan om att knyta ihop säcken.

När vi frågar en utav våra anställda om Mikael får vi till svar:
Mikael är en snäll och trevlig arbetsledare. Han ser till att vi har ett flexibelt arbetssätt och försöker verkligen göra allt för att vi ska kunna jobba på ett bra sätt. Han är med oss mycket ute på bygget, äter med oss och lyssnar på vad vi har att säga.

Men du Mikael, om du hade fått åka på en turné med en artist eller ett band, vilka skulle det bli då?
– Haha, oj. Jag måste nog svara AC/DC på den frågan. Ozzy Osbourne hade ju också varit grymt, men frågan är om man hade överlevt den turnén..

 

Tack Mikael för allt du gör på Lagans Byggnads, och ha nu en riktigt fin sommar. Rock on!

Har du frågor?