Mikael Gunnarsson

– Snickare på Lagans Byggnads AB

Mikael Gunnarsson

Det är en mycket kompetent och duktig man som möter upp i dörren till Druidgården i Ljungby med ett stort leende. En sådan som man frågar när man vill ha raka och ärliga svar, det är Mikael det.

[ Bild: Oskar och Mikael är ett bra team och har precis rivit ut ett badrum ]

I ca 8 år har Mikael varit en del utav Lagans Byggnads. I grund och botten är han utbildad svetsare, och i 2 år fram till det att han gjorde lumpen provade han även på livet som bonde. Efter att ha varit svetsare på Ljungby energi gick han över till snickaryrket, och på den vägen har han fortsatt. Tidigare jobbade han på ett annat byggföretag, men när många utav kollegorna gick över till Lagans Byggnads så följde han med.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?
– Det kan vara allt ifrån fönsterbyte till att renovera ett badrum som vi gör just nu på Druidgården här i Ljungby. Men även takbyte eller bygga en sommarstuga.

Att Mikael är den typen som hellre är på lite mindre eller mellanstora byggen är givet. Han gillar att ha stor variation på jobb, och den sociala biten där han träffar kunderna han bygger åt är viktig. Ibland åker man själv, men många gånger åker man tillsammans med någon kollega – och det är viktigt för den sociala delen i arbetet. Många kanske tror att det bara är antingen små eller stora projekt, och glömmer bort att det finns ett mellanting. Lagans Byggnads är ett byggföretag som har projekt i alla storlekar.

Jag känner verkligen att jag kan säga vad jag tycker och tänker till min chef, och han lyssnar.

[ Bild: Sommarställe utanför Lagan som Mikael har varit med och byggt upp ]

Mikael bor tillsammans med sin sambo och två barn i Lidhult. På fritiden blir det en hel del pyssel med hästarna som tar upp mycket utav tiden, och det åks på Pay and Jump-tävlingar när chansen kommer. Jakt är också ett stort intresse, och som medlem i Odensjö Jaktvårdsförening hjälper Mikael till att bedriva god jaktvård, stävja tjuvskytte och efterhålla skadliga rovdjur mm. Under vinterhalvåret blir det även mycket jobb i skogen. Det känns som att Mikael har många bollar i luften – och trivs med det.

Tjusningen med min roll är ju att jag sköter mig mycket själv. Frihet under ansvar, det är viktigt.

På frågan om vad Mikael har på sin Bucket list att göra innan han lämnar jordelivet svarar han:
Helt klart att jaga björn, det är ju en dröm. Men den drömmen kommer även gå i uppfyllelse i år, så det ser jag fram emot.

Vi tackar Mikael för det jobbet han gör, och vi önskar dig lycka till på din jaktresa framöver!

Har du frågor?