Martin Fredriksson

– Hantverkare på Lagans Byggnads AB

Martin Fredriksson

Martin är hantverkare hos oss och utgår från kontoret i Karlskrona. Vad är det som utmärker Lagans Byggnads för honom? Och vad är det viktigaste på ett arbete?

Det är ett härligt samtal som leder till många skratt med Martin. Man får intrycket av att han är kunnig och bra på det han gör, och att han trivs med vardagen. Efter verktygen har lagts bort blir det umgänge med familjen som består utav sambo och två barn. Men visst har det blivit en del snickerier även utanför arbetstid. Jakt är också ett stort intresse.

På fritiden blir det utflykter med familjen. Allt ifrån besök på djurparker till att bara umgås hemma eller hitta på andra aktiviteter. Man behöver ett bryt i vardagen.

Martin började 2015 när kontoret i Karlskrona öppnade. Tidigare var han lärling på ett annat byggföretag, men när han fick förfrågan att gå över till Lagans Byggnads så gjorde han det tillsammans med ett flertal kollegor.

Utan sina kollegor och en chef som lyssnar är inget jobb värt att gå till. Man är ett team.

Vad är det bästa med Lagans Byggnads?
– Chefen lyssnar på vad man har att säga, och yrket jag har valt är väldigt varierande. Jag känner att man verkligen kan öppna sig och säga vad man tycker. Sen träffar man ju mycket folk, både utomstående och kollegor.

Just nu är Martin ute på ett projekt i Jämjö där Jändelskolan håller på att ta form till en F-9 skola samt ett kunskapscentrum. Det gäller både ombyggnation och nybyggnation som innefattar bl.a. nytt lågstadie, idrottshall, trä-och syslöjd och en ny fritidsgård. Sedan byggstarten i januari 2021 har det hänt mycket och det går i full fart. Projektet förväntas vara färdigställt under 2022. Du kan följa allt från start till slut här.

Jag är väldigt självgående i min roll, och det är skönt. Man sköter sitt samtidigt som man jobbar i team, och det är en bra kombination.

Men om du inte hade jobbat som hantverkare och istället får välja en karaktär i en film/serie att vara, vad hade du valt då?
– Haha, jaadu…det skulle väl vara en hund som ligger och tar det lugnt i soffan. Eller Katten Gustaf!

Stort tack Martin för ditt engagemang och för att du är en del utav Lagans Byggnads!

img_3591
20210908_131410
hdf-v-36
img_3597

Har du frågor?