Christofer Andreasson

– Områdeschef på Lagans Byggnads AB

Christofer Andreasson

Värmen har precis börjat smyga sig på, och Christofer håller tempot mellan de olika projekten som pågår runt omkring. Att vara områdeschef innebär ett stort ansvar, och det gäller att andas och lägga rätt fokus för att få allt att fungera.

Driven, pappa och sambo. Det är några utav de sakerna vår områdeschef i Lagan är. Boende i Strömsnäsbruk med sambo och två barn på 7 och 21 år rullar livet på med både sportintresse och diverse renovering.

Christofer är snickare i grunden, men med sin målmedvetenhet och viljestyrka har han gått över till att bli områdeschef – något som innebär stort ansvar både inom projekt och personal. Mellan snickare och den nya rollen gick han en arbetsledar- och platschefsutbildning i Ängelholm. Att han är driven märks på långt håll, och det är flera på företaget som är beredda att hålla med.

Vad har du för intressen?
– Jag har hållt på med fotboll med eller mindre  hela livet. Tidigare som spelare och numera som ungdomsledare. Motorcross är också en stor del utav intresset då sonen håller på med det. 

Hur kommer det sig att du började på Lagans Byggnads?
– Det handlar nog om att jag sökte mig hit. Jag ville till ett lite mindre och mer personligt företag, och det tycker jag att Lagans Byggnads är. Det är kortare beslutsvägar, och man sköter sig själv på ett annat sätt än på vissa andra företag.

2005 gick Christofer in som tjänsteman på ett annat byggföretag, men började som platschef hos oss 2013. Runt 2015/2016 gick han in som områdeschef i och med en omorganisation i företaget.

Den stora förändringen för mig var personalansvaret som blev betydligt mycket mer. Jag fick en mer övergripande roll.

Christofers roll som områdeschef är väldigt varierande. Allt från att räkna på jobb till att sitta med personalbitarna samt planering av kommande projekt. Det innebär såklart mycket kundkontakt och stöttning till arbetsledare och platschefer i deras arbeten.

Vi är ett fantastiskt bra gäng, allt ifrån hantverkare till ekonomipersonal. Alla hjälps åt och vill åt rätt håll. Det bästa är att det är varierande uppgifter.

Finns det några projekt som sticker ut lite extra?
– NIBE är ju ett väldigt stort projekt som är fantastiskt. Även inom den privata sektorn med Lagans fastighets AB som vi har byggt där jag och Karl Einar haft god relation kontakt i ca 25 år, så det är ju extra roligt och det blir personligt. Cargotec var också ett kul projekt precis när jag började som områdeschef.

Med en roll som områdeschef kommer såklart även utmaningar, så vad gör du när du blir stressad i jobbet? Och vilka är svårigheterna?
– Det beror på vad det är för typ utav stress. Är det problem med ett projekt så åker jag ut på plats och försöker lösa problemet där. Jag försöker beta av allt eftersom, och fokusera på rätt saker. Svårigheten många gånger är att tiden inte alltid räcker till, för man vill finnas där för alla. Likaså att det ska klaffa från att projekt tar slut och nya ska starta. Ibland måste man helt enkelt stålsätta sig.

Vem i ditt liv har inspirerat dig mest?
– Jag har haft och har många bra källor runt omkring mig som gett och ger stöttning. Så ingen specifik person.

Och sist men inte minst, om du skulle skriva en självbiografi, vad skulle den heta?
– Haha, den var svår. Men ”Med ödmjukhet kommer man långt”.

Tack Christofer för din driftighet och allt jobb du gör! Nu väntar vi bara på självbiografin!

Har du frågor?