Andreas Printzlow

– Snickare på Lagans Byggnads AB

Andreas Printzlow

Det är en kylig dag i november som vi möter upp Andreas i Ronneby. En kille med nära till skratt och bred kompetens, och som ställer upp där det behövs.

Med sin fru och deras två barn på 4 och 6 år bor han i deras nybyggda villa i Lyckeby som är en del av tätorten Karlskrona. Hos oss har han varit en lagspelare sedan 2015 när kontoret i Karlskrona öppnade, men hit kom han inte ensam. När flera utav hans kollegor fick chansen att komma till oss så bestämde sig även Andreas för att det var rätt tid i livet.

Vad gjorde du innan du började på Lagans Byggnads och varför började du här? 
– Jag arbetade på ett annat byggföretag och låg ute mestadels av tiden. Det funkar ju ett tag, men när huset stod klart och vi ville skaffa familj så passade det bra i tiden att börja på Lagans Byggnads på hemmaplan.,

Andres är även skyddsombud och har varit lagbas, som är en central roll i driften av det dagliga arbetet hos oss. Trots att det är stressigt vissa dagar så är kaffet som dricks strax innan kl.07:00 heligt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att arbeta med frihet under ansvar är en viktig grej för mig. Jag har en bra platschef, Peter, som förstår och lyssnar på oss alla på arbetsplatsen. Vi har följt varandra under flera år, så det känns tryggt.

Jag tycker att det är bra samarbete mellan alla på plats. 

Brandstationen i Karlskrona är ett projekt som Andreas ser tillbaka mycket positivt på.
– Det var ju ett väldigt stort projekt, och därav lite extra roligt.

För tillfället är Andreas i Ronneby och arbetar med en ombyggnad på ca 1200 m2. Denna entreprenad avser bygg- och installationsarbeten m.m. för ombyggnation av Samhalls kontor. Planeringen är även i full gång för nästa etapp.

Okej Andreas, här kommer tre snabba!

Spik eller skruv, och varför?
– Skruv. Det är enklare att ändra om det blir fel. 

Tumstock eller laser?
– Tumstock. 

Ditt bästa sätt att uppvakta din fru?
– Bara vara hemma och ge henne uppmärksamhet. Min tid helt enkelt.

Bra svar.

Tack Andreas för att du ställer upp för företaget. Du är grym!

Har du frågor?