Anders Sturesson och Stefan Petersson

– Snickare på Lagans Byggnads AB

Anders och Stefan

I nio fall av tio arbetar Anders och Stefan tillsammans hos oss på Lagans Byggnads, och det är ett otroligt jobb de gör. När man varit med så länge så har man upplevt både det ena och det andra, och man hade kunnat prata historia i evigheter med dem båda.

Anders bor i Forsheda med familj, men är ifrån början från Hånger utanför Värnamo, och Stefan bor i Gislaved med familj. Det är många historier om tiden på Lagans Byggnads som spelas upp, och att fylla i varandras meningar är inte svårt alls.

Fritidsintressena innefattar en del resor för Anders, både ensam och med familj. Eftersom halva familjen är dansk så pendlar det mellan resor både i Sverige och Danmark. Som Brynäs-fantast blir det också därför en del fansresor, och då såklart främst till Gävle.

För Stefan blir det också en del resande, men då med husvagnen tillsammans med sin fru. De har även två gårdar som ska hållas efter som hyrs ut, och bara det är ju ett heltidsjobb i sig.

Vi har inga problem med att få fritiden att gå om man säger så.

När började ni på Lagans Byggnads och har ni alltid jobbat på entreprenad?
Anders – Jag började redan på TN Byggs tid 2007, och blev kvar när det förvärvades. Jag har varit både på byggservice och entreprenad, och det har gett bra med omväxling.
Stefan – Jag började också på TN Byggs tid 2009, men då som murare. Sen tog jag ett break innan jag kom tillbaka 2020. Jag har alltid varit på entreprenad och trivs med det.

Vad gjorde ni innan ni började hos oss?
Anders – Jag jobbade bl.a. som snickare 7 år i Danmark.
Stefan – Jag är murare i grund och botten, så det har främst varit jobb med det.

En dag på jobbet kan se olika ut, men den börjar alltid med en kopp kaffe. Beroende på i vilket skede som projektet är i så planeras dagen upp innan det sätts igång. Det är mycket som ska klaffa, och stor del hänger på att leveranserna kommer i tid.

Från december-22 fram till juli-23 har de båda varit på Delex i Forsheda. Det är en tillbyggnad till både lager och produktion på 4000m2 golvyta. En liten ”fun fact” om projektet är att det är ca 112 meter från ena änden till den andra på tillbyggnaden – vilket gett en hel del steg om dagarna.

Kan ni berätta lite om något projekt ni minns extra väl från er tid här?
Anders – Bergalyckans förskola i Lagan minns jag väl när det drog igång 2018. Det var ett stort projekt med både nybyggnad och renovering av befintlig lokal.
Stefan – Padelhallen Four Office Arena var ett roligt projekt. Sen att det var nära hem var ju ett plus i kanten, men allt fungerade bra med planering och allt som hör till.

Att de började på just Lagans Byggnads var ren slump. Anders åkte bort till områdeschefen och presenterade sig, vilket slutade i en anställning, och Stefan hade också en kontakt som gav honom jobb.

Det bästa med jobbet är att det är fritt och omväxlande. Frihet under ansvar helt enkelt.

Vad är svårigheten med ert jobb?
– Dåligt väder som man inte styr över.

Har ni något bra råd ni skulle vilja dela med er av?
– Man kommer långt om man har rätt inställning och vilja.

Ni verkar ju som ett riktigt radarpar, så om ni skulle haft en tv-program ihop, vad skulle det heta?
– Kalla fakta.

Och sist men inte minst, vad är det absolut viktigaste på en pizza?
Anders – Att det är en napolitansk pizza är det viktigaste. Ingredienserna kan kvitta.
Stefan – Lite championer och kebab är aldrig fel.

Tack Anders och Stefan för allt ni gör på företaget! Folk som er behövs.

Har du frågor?